Wednesday, February 25, 2015

Українці на загальній аудієнції з Папою

  Під час загальної аудієнції, українці намагалися пояснити Папі Франциску, що саме діється в нашій державі та поруч. Папа Франциск запевнив, що молиться за мир в Україні. «Щиро вітаю єпископів з України: Слава Ісусу Христу! – які прибули з візитом ad limina. Це привітання скеровую також до паломників з дієцезій, які їх супроводжують. Брати й сестри, знаю, що серед багатьох намірів, в яких прагнете молитися біля гробів апостолів, є прохання про мир в Україні. В своєму серці я також маю те саме прагнення і приєднуюся до вашої молитви, щоб якнайшвидше настав тривалий мир на вашій Батьківщині. Нехай Бог вас благословить!», – сказав Понтифік.  «Ad limina Apostolorum» у перекладі з латини означає «До апостольських порогів». Такий візит католицькі єпископи з усього світу здійснюють кожних 5 років, щоб особисто зустрітись зі Святішим Отцем. Він включає молитву в римських базиліках, зустрічі у ватиканських відомствах та спільну зустріч єпископів з Папою, який дає їм відповідні напрямні вказівки на основі отриманих звітів.  
     Під час зустрічі з Папою в рамках візиту аd limina Apostolorum Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук розповів про війну в Україні, подякував Папі за підтримку та молитву і запросив його відвідати Україну. Блаженніший Святослав наголосив, що «Україна є жертвою прямої агресії сусідньої країни. Вона переживає жахіття війни, яка була їй накинена ззовні, а не з причини внутрішнього громадянського конфлікту. Мільйони невинних жертв цієї несправедливої війни взивають у своїх серцях до Бога, благаючи справедливості та солідарності. І цей стогін їхнього болю вдень і вночі підноситься до Господа!» Глава УГКЦ розказав Папі про переселенців та біженців, про поранених та гуманітарну катастрофу, «яку у Європі не бачили після часів другої світової війни». «В цій важкій надзвичайній ситуації, яка дедалі погіршується, наша Церква буквально стала «польовим госпіталем». Щодня понад 40 тисяч людей отримують необхідну допомогу у наших осередках «Карітасу України», маючи можливість отримати служіння з боку Церкви та відчути, що Бог любить їх та про них пам’ятає. Наші парафії, монастирі, єпархіальні спільноти стали осередками безперервної молитви, осередками прийняття та служіння ближнім, осередками волонтерства, в якому, згідно з державними статистиками, вже взяли участь майже 80% населення. Всі наші структури, які з Вашою підтримкою, Святіший Отче, розвиваються в Україні, дають змогу нашим єпископам у їхньому душпастирському, але також й екуменічному служінні, з оновленим запалом, відважно та часто серед страждань, звіщати Євангеліє, дбати про душі всіх потребуючих»
Представляємо Вам запрошення з боку християн католиків і православних та всіх людей доброї волі відвідати Україну,  коли випаде слушна нагода!».

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.