Thursday, September 1, 2016

Переповнена чаша

Якось, пролітаючи над хмарами, білі ангели вгледіли маленького замурзаного чорного ангелика, який сидів на хмаринці й розгублено дивився навкруги. — Що він тут робить? — здивовано запитували один одного. - Мабуть, заблукав…  Він ще зовсім маленький, давай візьмемо до себе, на Небеса, - запропонував Білий ангел.  Ти що! А як інші побачать, от нам перепаде! Ти тільки подивись на нього: немите, розкуйовджене, фе, та ще й обскубане таке! Що будемо з ним робити? - Ну, не лишимо ж його тут самого.
     Білі ангели швиденько його помили під дощовою хмаркою, перемалювали чорні крильця в білі, причесали і тихо підняли на Небеса. Але хоч ззовні він виглядав майже як вони, та повадки його були абсолютно інші.  - Гмм… - подумав Ангел. - треба його вчити! Найперше освоїли 10 Божих Заповідей, потім абетку, за ними різні молитви, псалми, прочитали Катехизм, Біблію. Вивчили про печеру Кумран, в якій було знайдено частинки Євангелії, про річку Тигр і Євфрат, які за біблійними переказами розділяли рай, про грішні Содом і Гоморру. Таке масове знищення міст шокувало маленького гостя, на що старші пояснили: - Чаша зла переповнилася, і все погане вилилося на них. - А що таке чаша зла?
- Над кожною людиною на землі є чаша зла і чаша добра. Куди, відповідно, розподіляються усі зроблені нею діла. Кожна має свою міру,
і якщо вона переповниться, то її вміст виливається…
                      Якщо переповнена добрими справами - добрі справи повертаються; те саме відбувається і з чашею зла…
                          Між добром і злом дуже тонка межа. Зробити правильний вибір допоможе зробити внутрішній голос.
Адже це - голос Бога.

І якщо ти його не чуєш, краще не поспішати з учинками й діями…

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.