Sunday, February 18, 2018

ШІСТЬ ЦЕРКОВНИХ ЗАПОВІДЕЙ

Церковні заповіді доповнюють третю Божу заповідь...
Перша церковна заповідь наказує святкувати, крім неділі, і певні, визначені св. Церквою дні тижня, щоб подякувати Господу за особливі ласки.
Друга церковна заповідь вчить нас, як саме ми повинні святкувати неділі і свята.
Третя - як слід дотримуватись посту.
Четверта нагадує нам наші обов'язки щодо св. сповіді і св. Причастя.
П'ята стосується заборони весіль у визначений св. Церквою час.
Шоста - стосується шкідливих видань і неморальних видовищ.
      Наш обов'язок - суворо дотримуватись церковних заповідей, тому що непослух щодо Церкви є непослухом щодо Христа. Ісус Христос наділив Церкву такою ж владою, яку сам отримав від Отця. Він сказав Апостолам: "Як мене послав Отець, так я посилаю вас" (Йоан 20, 21). Отже, наказ є одночасно наказом Ісуса Христа. Тому й каже Ісус Христос: "Усе, що ви зв'яжете на землі, буде зв'язане на небі..." (Мат. 18,18). Той, хто ігнорує накази Церкви, ігнорує накази Христа, бо сказав Христос: "...
      Хто гордує вами, мною гордує" (Лук. 10,16). Ісус Христос називає Церкву "царством", а також порівнює її з "отарою овець", щоб наголосити на тому, що вірні повинні слухати своїх духовних наставників. Устами Церкви Бог об'являє нам свою волю. Тому той, хто свідомо і з легкою душею порушує заповідь Церкви, - чинить важкий гріх.
       Настоятелі Церкви мають право звільняти вірних від необхідності дотримування певних заповідей, якщо на це є важлива причина, наприклад, можуть звільнити від посту по середах і п'ятницях; певні свята, які випадають на день тижня, перенести на неділю. Але такі зміни допускаються лише щодо церковних заповідей. Божі заповіді не можуть бути відмінені, і ніхто не може звільнити нас від необхідності їх дотримання.                 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.