Thursday, September 3, 2015

Кожен носить у собі невидимий скарб…

     За часів Ісуса, як і нині, на світі можна було побачити багатих, які гарантували собі постійний доступ до грошей і влади, та бідних, які цих привілеїв не мали. Дуже часто багатство багатих служить тільки їм самим, тоді як бідні залежні від ситуації, яка не дає їм шансів вибратися з бідності. 
     Ісус приніс добру новину вбогим, визволення залежним і новий погляд на світ тим, хто був духовно сліпий. Добра новина проламує бар’єри, зведені людським егоїзмом і слабістю. Вона робить так, що люди зустрічаються і починають ділитися одне з одним - люди, раніше розділені бар’єрами соціальних класів, народів, культур і релігій. 
     Так у давній історії Ізраїля Бог послав великого пророка Іллю до бідної вдови-язичниці, що мешкала у Сарепті. Ілля своєю молитвою приніс тій жінці порятунок від голоду, воскресіння її сина, а що найважливіше - благодать пізнання Єдиного Бога (див. 1 Цар 17). Також Бог послав багатого сирійця, поганина, Наамана, до пророка Єлисея. Нааман за посередництвом пророка отримав зцілення від прокази, а також віру в Бога Ізраїля. Сам поділився з пророком цим багатством (див. 2 Цар 5). 
     Мешканцям Назарета не було легко прийняти таку Добру Новину. Вони вважали, що разом зі своїм родичем, Ісусом, матимуть для себе привілеї. Вони хотіли самі користуватися Ісусовою силою чудотворіння. Не бажали ділитися цією силою з тими, кого вважали далекими і чужими. 
     Найбільше чудо, яке нам приносить Ісус, це чудо віри в Бога. Віра відкриває нам очі на Божий світ, у якому немає поділів на привілейованих та відкинутих. Кожний, багатий чи бідний, носить у собі прихований скарб, який проявляється, коли ми ним ділимося з іншими, а особливо з тими, хто через людський егоїзм перебуває на узбіччі суспільства. 
Відкриймо в собі скарби благодаті, дарованої нам у Божій щедрості, 
і даруймо їх тим, із ким ще досі не познайомилися!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.