Thursday, September 3, 2015

«Сьогодні Господь скликав нас із усієї Вселенної, щоб бути з Ним і слухати Його» - Глава УГКЦ на відкритті Патріаршого Собору

     В Івано-Франківську урочистою Архиєрейською Літургією, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відкрили VI сесію Патріаршого Собору УГКЦ. Під час Літургії владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав Декрет про відкриття VI сесії Патріаршого Собору в Івано-Франківську. На Патріарший Собор прибули делегати з 57 країн світу. У своїй проповіді до вірних Глава Церкви, пояснюючи значення Патріаршого Собору, сказав, що годі знайти глибше пояснення, яке дає нам Святе Письмо, що означає бути Патріаршим Собором. «Сьогодні Господь скликав з усієї Вселенної всіх вас на цей Собор. Він покликав того, кого сам хотів. Він є ініціатором, першим рушієм, поштовхом цього діяння. Ми сюди прибули, передусім щоб бути з Ним, слухати Його, сповнятися Його Духом, бо без Святого Духа немає Собору. Це соборування відбувається силою і діянням Святого Духа. Тут, на Соборі, кожному з нас, кожному делегатові Господь Бог буде відкривати наше посланництво, до якого хоче нас послати по закінченні цього Собору», – зазначив Блаженніший Святослав.«Темою нашого соборного мислення, – нагадав Предстоятель, – буде зустріч, жива зустріч із нашим Господом. Це те, про що ми читаємо в сьогоднішньому Божому Слові. Це те, що ми хочемо переживати під час цього Патріаршого Собору».На його переконання, як покликання 12 апостолів стало початком нового Ізраїлю, нового Божого народу, так само сьогодні і Церква в кожній країні, у кожному народі є фундаментом, основою того суспільства і джерелом його оновлення. «Як нам сьогодні, зокрема в Україні, потрібно відчути, що Бог є з нами, що ті месіанські знаки, які вкладає в руки Господь Бог своїм апостолам, даючи їм силу панувати над злом, сьогодні наш Спаситель хоче передати нам, коли знову покликає нас до себе на свою гору…» – каже Глава Церкви. 
    Цей Патріарший Собор, вважає Блаженніший Святослав, є справжнім місіанським знаком для українського народу і української Церкви, знаком надії, знаком, що Господь є з нами, що саме в наші руки Бог дає силу, аби вигнати всяке зло з нашого особистого життя, а зокрема з багатостраждальної политої українською кров’ю нашої рідної Батьківщини. «Хочу побажати всім нам пережити особисту зустріч з живим Богом, зокрема цими днями. Хочу побажати, аби кожен з нас відчув себе посланцем Божим, носієм і тим, хто ширить Його Царство Боже на землі. І нехай це соборове діяння урухомить усю нашу Церкву, тому що стратегія «Жива парафія – як місце зустрічі з живим Христом» є не якимсь людським планом, а загальноцерковним рухом оновлення і преображення церковного життя. І нехай його хвиля заторкне кожного сина і кожну доньку нашої Церкви в Україні і у світі», – побажав Глава греко-католиків. VI сесія Патріаршого Собору 25-27 серпня в Івано-Франківську.         

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.