Friday, February 24, 2017

5 дивовижних фактів про «третю фатімську таємницю»

13 травня 2017 р., ми відзначатимемо 100‑річчя об’явлень Богородиці у Фатімі (Португалія).
    Уже протягом століття у різних куточках світу постають теорії, покликані розшифрувати приховане послання трьох фатімських таємниць. Проте с. Лусія сама сказала, що «інтерпретація належить не візіонерам, а Церкві». Саме Церква має інтерпретувати різні знаки та символи, які явила Марія у Фатімі, аби дати вірним чітке керівництво в розумінні того, що Бог хоче показати нам. Церква саме так і зробила у 2000 році, коли кардинал Йозеф Ратцінґер, тодішній префект Конгрегації віровчення, написав розлогий богословський коментар та інтерпретацію знаменитої «третьої таємниці». Йому було доручено завдання дослідити знаки і символи, знайдені в об’явленнях Богоматері. І він зробив деякі разючі відкриття. Нижче описано п’ять дивовижних одкровень, знайдених у «третій таємниці» Фатімської Богоматері в інтерпретації кардинала Ратцінґера (нині вислужений Папа Бенедикт XVI).
1. Покута, покута, покута! «Ключове слово цієї третьої частини - триразовий вигук: “Покута, покута, покута”. Спадає на думку початок Євангелія: “Покайтеся і віруйте в Євангеліє” (Мк 1, 15). Зрозуміти знаки часу означає прийняти обов’язковість покаяння, навернення, віри. Це правильна відповідь у цей момент історії, який характеризується серйозними небезпеками, що описані подальшими образами». Центральним посланням Божої Матері Фатімської було «покута». Вона хотіла нагадати світові про необхідність відречення від зла та відпокутування збитків, завданих нашими гріхами. Це ключ до зрозуміння іншої частини таємниці. Все обертається навколо необхідності покаяння.
2. Ми підробили полум’яний меч «Ангел із вогненним мечем ліворуч від Божої Матері нагадує подібні зображення в Книзі Одкровення. Він представляє загрозу суду, який нависає над світом. Сьогодні перспектива того, що світ може перетворитися на попіл, вже не здається чистою фантазією: сама людина зі своїми винаходами підробила полум’яний меч. Видіння показує силу, яка протистоїть силі руйнування, - це ясність Божої Матері, а звідси випливає, певною мірою, і заклик до покаяння». Ця частина об’явлення - чи не найсумніша. Виявляється, що Бог може вразити нас всіх «полум’яним мечем». Проте кардинал Ратцінґер підкреслює, що «полум’яний меч» - це те, що ми створимо (наприклад, атомна бомба), на відміну від будь‑якого вогню, який сходить з неба. Гарна новина полягає в тому, що видіння передбачає, що полум’яний меч «буде знищено ясністю Богоматері» у єдності з закликом: «Покута, покута, покута». Божа Матір приймає остаточне рішення, і Її ясність може зупинити будь‑який катаклізм.
3. Майбутнє не висічене в камені… «Підкреслюється важливість свободи людини: майбутнє насправді не встановлене незмінно, і образи, які діти побачили, це жодною мірою не фільм про майбутнє, в якому нічого не можна змінити. Справді, уся суть видіння - це принести свободу і скерувати її у правильному напрямку… [Видіння] покликане мобілізувати сили змін і скерувати їх у правильному напрямку». Всупереч поширеній думці, видіння, даровані Божою Матір’ю у Фатімі, - це не перегляд того, що відбуватиметься. Це перегляд того, що може трапитися, якщо ми не будемо реагувати на заклик Богородиці до покаяння і внутрішнього перетворення. Ми, як і раніше, зберігаємо нашу вільну волю і отримуємо заохочення використовувати її на благо всього людства.
4. Кров мучеників - насіння Церкви «Заключна частина “таємниці”(…) - це втішне видіння, яке має на меті відкрити історію від крові та сліз до цілющої сили Бога. Під раменами хреста Ангели збирають кров мучеників, а разом із цим вони дають життя душам, які долають шлях до Бога. (…) Подібно як зі смерті Христа, з Його пораненого боку, народилася Церква, так само смерть свідків дає плоди для її майбутнього життя. Таким чином, видіння третьої частини “таємниці” - спочатку такої болісної - завершується зображенням надії: жодні страждання не марні; страждання Церкви, Церкви мучеників, cтає знаком для людини у пошуках Бога». Це правда, що видіння містять багато страждань і небезпек; але це не просто так. Церкві, ймовірно, доведеться багато страждати найближчим часом, і це не повинно викликати подиву. Церква зазнавала переслідувань з часів розп’яття Христа, і теперішні наші страждання принесуть добрі плоди в майбутньому.
5. Тримайтеся. Я переміг світ «“Моє Непорочне Серце затріумфує” - що це означає? Серце, відкрите для Бога, очищене спогляданням Бога, сильніше за гармати і всякого роду іншу зброю… Лукавий має владу в цьому світі, у нього є влада, бо наша свобода постійно дозволяє собі відходити від Бога. Але свобода обирати зло більше не має останнього слова; слово, яке переважає, полягає в тому, що: «Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Йн 16, 33). Фатімська звістка закликає нас повірити в цю обітницю». На завершення, фатімська таємниця дає нам надію у світі, який роздирають жадібність, егоїзм та війни. Сатана НЕ восторжествує, і його злі плани будуть подолані Непорочним Серцем Марії. Незабаром може бути багато страждань; але якщо ми будемо міцно триматися Ісуса і Його Матері, то залишимося переможцями.   

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.