Friday, March 31, 2017

Зло можна перемогти тільки постом та молитвою

 Після особливого почитання хреста, як знаку нашого спасіння, завдяки історії, котра припадає про вигнання злого духа бачимо силу посту і молитви. Ісус дає пояснення апостолам на запитання про причину їхньої безссилості, безсилості баьтка і мабуть нашої.
     Піст і молитва. Господь мабуть не випакдово об’єднує ці два слова у боротьбі з темними силами. Як одне так і друге говорить про єдність із Богом, про виконання Божої волі, про самовідречення. Диявол цього всього боїться. Боїться людини, котра шукає Бога, котра довіряє Богові, котра любить Його. Яка наслідує Його у жертвенності та стриманості. Піст і молитва – це просто духовна зброю проти диявола, а це дорога до Бога, де диявол не може піти.
     Сам піст задля посту – це дієта, сама молитва задля молитви – це навіювання. Хіба цього хоче Бог і це учить Церква? Піст і молитва задля Бога – це вияв нашої віри і любові до Бога. Зла сила втрачає свою силу.
     Вірю поможи моєму невірству Важко визнати свою неміч в таких важливих цінностях як віра. нераз люди кажуть: я ходжу до церкви, я хрещений, я там був у святих місцях… але хіба віра в Бога полягає в лише цьому? Є ознаки нашої віри і є ознаки нашого захоплення, наших традицій, нашої цікавості. У час наших випробувань все стає ясним і твердість нашої віри показується.
     - За добру Великодню сповідь для наших родин, щоб вірні у Святій Тайні Покаяння пізнали велику Божу любов і милосердя. За правдиве покаяння для нашого народу, щоб випросити в Господа Бога ласку прощення гріхів. За духовне відродження української нації.
      - За чесність, відданість і жертовність державних керівників, урядовців, політиків і діячів різних сфер суспільного життя України, щоб вони дбали насамперед не про особисте благо, а про спокій і добробут рідного народу.  

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.