Wednesday, November 22, 2017

Бути ангелом – це жити не для себе, а для служіння іншим.

 вшановуючи ангелів, пригадуєм про них як про тих, котрі є нашими першими духовними невидимими опікунами, наставниками і охоронцями. Ці стовірння є досконаліші від нас, але завжди подиву гідна чистота їхнього смиренного життя, адже вони, будучи постійними помічниками біля нас, не жадають для себе жодної слави чи подяки. Живуть не для себе, а для Бога і для нас. Щоправда є серед нас такі, які ведуть ангельський спосіб життя. Ми не соромимось їм чи про них саме так і сказати: мій ангел хоронитель. Служити у смиренності. Саме ангели дають нам достойний приклад молитви та служіння в духовному житті. Саме вони нас повчають своїм прикладом, як служити Богу і ближнім, як бути жертвенними і радіти радістю інших. Саме вони нас вчать про важливість смирення – це особливо показано, коли дізнаємось про упадок великих ангелів і про найменшого ангела Михаїла, котрий залишився вірний Богові. Бути досконалими духами – це ще не означає бути досконалими в любові. Жити для інших без кінця. Ми молимось до ангелів і сподіваємось на їхню допомогу, але без Божої волі і Його допусту нічого не діється у світі. Це нам пригадує, що ангели ніколи не діють незалежно від Бога, потай чи самовільно. Саме це повчає нас, щоб ми самі не робили із себе незалежними від Бога, щоб завжди могли бути відкритими на Його волю і у відчутті Його присутності могли творити добрі діла. Ангели безсмертні і тому їхнє служіння є безсмертним.
      Молитва до Ангела Хоронителя за Церковну громаду. Святий Ангеле Хоронителю нашої Церковної громади, ми віддані Всемогутнім Богом під Твою опіку і захист. Ти присутній на кожній нашій молитві, у кожній нашій справі. Ти вістун Божої волі для нас і Ти заступник наш у наших потребах перед престолом Всевишнього. У цей час ми, згадуючи Твою присутність, усильно тебе просимо зміцни нас у взаємній любові, надхни нас на єдність і творення добрих діл, підтримай нас в боротьбі з гріхами і після нашого упадку наставляй нас на спасенну путь.
Не допусти духові злому посіяти серед нас розбрат і ненависть. Він через пристрасті тілесні і наші немочі спокушає нас до сварок і гніву, а Ти, Ангеле Миру і Любові, нагадуй нам про прощення і про примирення.

         О, святий Ангеле Божий, Хоронителю і Захиснику нашої Церкви, прости нам усе, чим образили Тебе за весь час нашого існування, захищай нас і вдень, і вночі й охороняй від усякої спокуси, щоб ми вже більше ніякими гріхами не гнівила ні Бога, ні тебе, ні наших братів і сестер у Христі. Навчи нас творити неустанну молитву і з вірою благати у наших потребах. Навчи нас довіряти Йому і приймати він Нього все! Навчи нас бути вдячними за все, що подає Його благословляюча рука. Навчи нас виконувати Його волю святу і завжди відчувати Його присутність. І тебе смиренно просимо: молися надалі за нас до Господа, щоб Він подав нам освячую ласку для душі і тіла, щоб змогли перейти цей земський шлях і дійшли до небесної батьківщини, і щоб вся наша церковна громада вічно славила святе ім’я Бога нашого, Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.