Wednesday, June 10, 2015

Як відпочивати?" у світлі повчань Папи Венедикта XVI.


     Насамперед, Папа Венедикт XVI закликав тих, хто може собі дозволити трохи відпочити, намагатися використати ці дні, щоб у новий спосіб пережити стосунки з ближніми та з Богом. Якщо можливо перервати щоденний шалений та виснажливий ритм, корисним буде виділити трохи часу для того, щоб присвятити його ближнім та Господеві. Папа радить покласти до валізки Боже Слово, а, зокрема, – Євангеліє. Венедикт XVI заохотив поглянути на створіння довкола нас, споглядати та захоплюватися красою, яка дозволяє передчувати присутність та велич Творця.  Це - величний дар, за яким треба спостерігати з такою ж увагою, з якою на нього дивився Ісус, уміючи пояснювати його мову та знаки. Дар, який треба шанувати, оберігати, захищати, за який треба бути відповідальними перед Богом, перед ближніми і перед майбутнім людством.Також Папа заохотив подорожуючих та паломників під час літнього періоду з розумною та глибокою цікавістю відкривати пам’ятки минулого, як свідчення культури та віри, справжню духовну спадщину зв’язків з нашим корінням, такі місця, як собори чи монастирі, в яких краса допомагає розпізнавати присутність Бога та запрошує до молитви за людство, яке прямує третім тисячоліттям. Дружба, читання, природа та культура – усе, що необхідне для того, щоб живити та визволяти духа та з оновленим духом далі прямувати нашим шляхом.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.