Monday, June 13, 2016

Як розмовляти зі Свідками Єгови

«Дайте мені Біблію - і я доведу, що сатана святий». Знаєте, хто це сказав? Один із найбільших авторитетів Католицької та Православної Церкви, святий Августин. Цим він хотів сказати, що на підставі Біблії можна довести що завгодно. Багато людей трактують Святе Письмо по‑своєму, і Свідки Єгови зокрема. З ними стикався, напевне, кожен з нас. Пара гарно одягнених та ввічливих людей запрошує поговорити на духовні теми. Вони цитують Святе Письмо, переконуючи, ніби знають його досконало. Більшість громадян не можуть нічого протиставити їхнім аргументам. У цій статті ми розглянемо, як розмовляти з членами цієї секти.    Вступати в суперечку зі Свідками Єгови не потрібно…   Так кажуть священики. Краще мовчки піти далі. Можна побавитися в маленьку гру: якщо заговорили - значить, програли. На своїх зібраннях члени секти тренуються в полеміці й мають завчені відповіді на наші аргументи. Через це непідготовлена людина не може нічого протиставити їхнім завченим цитатам. Нам здається, що єговісти знають Біблію «від А до Я» на пам’ять. Та це ще не означає, що вони читали Святе Писання повністю. Там вивчають Писання специфічно. Читають журнал «Вартова башта», і для підкріплення написаного в цих журналах їм наводять вирвані з контексту цитати з Біблії. Пам’ятаєте слова святого Августина на початку статті? Останнім часом ситуація змінилася… Десь я чув, що керівники організації вирішили для своїх підлеглих перевидати Біблію в новій редакції. Там уже багато важливих цитат змінено. До цього вони користувалися звичайним Святим Письмом. Якщо якась цитата із Святого Письма суперечить доктрині Свідків Єгови - кажуть, що потрібно її розуміти в переносному значенні. Якщо починають «програвати» в суперечці, то перескакують на іншу тему або залишають вас у спокої. При розмові єговістів із людьми використовується багато маніпулятивних технік. Про завчені цитати, що дозволяють показати себе експертами, які знають напам’ять усю Біблію, я сказав.
     Психологічний прийом У книжках із психології автори переконують, що ми скоріше послухаємо прохання чи піддамося впливу людини в формі, ніж звичайної. Людині охайній та гарно вдягненій важче противитися. Хто для вас більший авторитет за рівних інших умов: бабка на базарі чи людина в піджаку з «дипломатом»? Тепер я, здається, розумію чому вони так святково вдягнені. Якщо ви вже й вирішили вступати у суперечку зі Свідками Єгови, то тримайте, будь ласка з ними дистанцію (в прямому розумінні): не дайте, щоб вони стояли надто близько. Це ж чужі для вас люди. Хоча я настійливо раджу взагалі не вступати зі Свідками Єгови в суперечки, основні закиди сектантів ми розглянемо.
      «Християни ходять до церкви, але при цьому крадуть, перелюбствують і п’ють» Члени ж їхньої організації провадять побожне життя. Правда в тому, що не всі католики та православні регулярно ходять до церкви. Фактично вони вже у своїй вірі народилися. Практикуючі християни у своїй більшості намагаються жити праведно.
     Інквізиція Це також частий аргумент наших опонентів. Звісно, Церква трохи «перегнула палицю», і папа св. Йоан Павло II за це вибачився. Ще Ісус Христос сказав: «Ти, Петре, - скеля, і на тобі збудую Я свою церкву, і ворота пекельні її не подолають». Там не сказано що не долатимуть, а не ПОДОЛАЮТЬ. Та й не така вже інквізиція була страшна. Вороги Церкви перебільшують її недоліки.
     Військова служба Як ми знаємо, Свідки Єгови не служать в армії. Уявіть на секунду, що все населення країни перестане служити в армії. Та нас за кілька днів завоює будь-яка інша держава! Йоан Хреститель не радив воякам кидати свою службу, а тільки бути справедливими і не вимагати зайвого: «Питали ж його й вояки й говорили: А нам що робити? І він їм відповів: Нікого не кривдьте, ані не оскаржуйте фальшиво, удовольняйтесь платнею своєю» (Лк 3, 14)
     Ваші священики люблять гроші Нагадаю китайське прислів’я: «Одне дерево, що падає, робить більше шуму, ніж цілий ліс, який росте». Люди здатні перебільшувати деякі явища. За радянських часів достатньо було перейти в православ’я, і проблеми у католицького священика зменшувалися. Але вони стояли стійко і вибирали табори. Так що не все так погано. Потрібно за своїх священиків щодня молитися. Вони — наші полководці в боротьбі зі злом, і диявол насамперед б’є по них. Як казав один священик: «За вами ходить один чорт, а за нами десять». Хто щиро молиться за священиків, той їх не осуджує.
     Ваші люди багато п’ють спиртних напоїв... Тут треба мати голову на плечах, а не повністю забороняти вино. Як казав святий Йоан Золотоустий: «Вино є діло боже, а пияцтво - диявольське».
     Ісус Христос був не розіп’ятий на Хресті, а повішений на стовпі Але Книга Книг каже по-іншому: «А коли назнущалися з Нього, зняли з Нього плаща, і зодягнули в одежу Його. І повели Його на розп’яття. А виходячи, стріли одного киринеянина, Симон на ймення, його змусили нести для Нього хреста» (Мт 27, 31‑32)» Або ще: «І, нісши свого хреста, Він вийшов на місце, Череповищем зване, по-гебрейському Голгофа» (Йн 19, 17)». Або ще: «І як Його повели, то схопили якогось Симона із Киринеї, що з поля вертався, і поклали на нього хреста, щоб він ніс за Ісусом» (Лк 23, 26)». Або: «А хто побіч проходив, то Його лихословили, головами своїми хитали й казали: Отак! Ти, що храм руйнуєш та за три дні будуєш, зійди з хреста, та спаси Самого Себе!» (Мк 15, 29‑30)». «Я бо через закон для закону вмер, щоб для Бога жити: я - розіп’ятий з Христом» (Гал 2, 19). Мені далі продовжувати? Священики-екзорцисти кажуть, що диявол та його слуги дуже бояться Хреста Господнього.
     Свідки Єгови кажуть, що ми покланяємось хресту, а це знаряддя тортур... Ну що ж, процитую апостола: «Бо слово про хрест - ГЛУПОТА ТИМ, ЩО ПОГИБАЮТЬ, а для нас, що спасаємося, сила Божа… ми проповідуємо Христа розп’ятого: ганьбу для юдеїв і глупоту для поган» (1 Кор 1, 18‑23)».
     Бог забороняє поклонятися зображенням того що на землі і на небі… Цю заповідь Бог дав після того, як люди покланялися ідолу у вигляді тільця. Але це не стосується зображень святих, Пречистої Діви Марії та Ісуса Христа. Ми не молимося до паперу чи фарби, на якому надрукована ікона. Коли, наприклад, дитина плаче над фотографією матері-заробітчанки, то має на увазі не папір та кристали срібла. До речі, ось найдавніші зображення Богородиці і Христа. Там є малюнки ще перших християн у катакомбах. А вони малювали, бо не знали, що через тисячу років виникне якась секта і виступатиме проти образів. Це стара церква V століття, і там також були образи. А новоявлена секта каже, що то неправильно.
     Декілька фактів про саму організацію Свідків Єгови... Істинна Христова Церква веде початок від Ісуса Христа. Святий апостол Петро висвятив своїх наступників покладанням рук, ті, своєю чергою, - своїх попередників, і так аж до наших днів. Це береже цілісність істинної Церкви. А якщо якийсь Чарльз Рассел зненацька оголосив, що він глава Церкви, то, як то кажуть, «вибачте мені». Цієї секти ніхто ніде до цього не чув. У жодному творі чи архіві ви про них не прочитаєте. Якщо інквізиція була така погана, то чому єговісти не виступили проти неї? Та тому що такої секти тоді ще не існувало! Правда, на це самі єговісти вишукують у Біблії слова про Свідків Єгови. Звичайно, що то не про них, бо ніхто ніде такої секти до Чарльза Рассела не знав. Це те саме, що я засную секту «Дванадцятьох апостолів» і усім буду показувати в Біблії згадку про 12 апостолів: мовляв, дивіться, це про нашу організацію Святе Письмо пише. Але багато людей на цей простий прийом попадаються.   Страшилки про кінець світу…    Якби вони читали Біблію повністю, то знали би, що дати кінця світу не знає ніхто, навіть Син, тільки Бог-Отець. А скільки разів вони вже призначали кінець світу за свою нетривалу історію! Зокрема, їхні провідники «призначали» кінець світу на 1914, 1925, 1931, 1941, 1942, 1975 роки. Але, як бачимо, кінець світу не настав. «Коли пророк промовив в ім’я Господнє, а його слово не збулось і не справдилося - то це слово не від Господа; самовільно відважився пророк говорити: ти його не бійся» (Втор 18, 22).
     Не вважають Пречисту Діву Марію Матір’ю Божою Зверніть увагу на такий вірш: «І як тільки Єлисавета почула привітання Маріїне, то скинулось дитя в утробі її. І сповнилась Духа Святого Єлисавета, і озвалась голосно і сказала: Благословенна Ти між жонами, і благословен плід утроби Твоєї. І відкіля мені се, що Мати Господа мого прийшла до мене? Бо як тільки дійшов голос привітання Твого до ушей моїх, то кинулось дитя з радості в утробі моїй. І блаженна, що увірувала, бо справдиться сказане їй від Господа. І сказала Марія: Величає душа Моя Господа, і зрадувався дух Мій в Бозі, Спасі Моїм, що Він зглянувся на смирення Раби своєї: бо з сього часу ублажатимуть Мене усі роди» (Лк 1, 41-48) А також, зверніть на слова, які сказав Бог до сатани: «І Я покладу ворожнечу між тобою й між жінкою, між насінням твоїм і насінням її. Воно зітре тобі голову, а ти будеш жалити його в п’яту» (Бут 3, 15).
     Сприйняття імені «Єгова» Католицька та Православна Церква не забороняють імені «Єгова». До речі, в Біблії згадують ще й інші імена Бога, зокрема Саваот, Елогім, Адонай, Ель Шаддай, Ель Еліон. «А Господь Бог Саваот, Його Ймення Господь» (Ос 12, 6). Але пам’ятайте, що всі чуда апостоли робили ім’ям Ісуса Христа, а не Єгови.!!! Після Воскресіння Христос з’явився апостолам і сказав: «У тих, хто увірує, будуть такі знамення: іменем Моїм будуть виганяти демонів, говоритимуть мовами новими, братимуть змій, а коли смертоносне щось вип’ють - не зашкодить їм, накладатимуть руки на хворих - і ті будуть здорові» (Мк 16, 15‑18).
      Не визнають Пресвяту Трійцю        Кажуть що про Трійцю в Біблії немає згадки. Ну не знаю, я знайшов, і довго не шукав:
 «Ідіть і хрестіть всі народи в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа»       (Мт 28, 19).
     Лицемірство Свідків Єгови підтверджує такий факт… Книгодрукування виникло не так давно; а сотні років до того книги писали вручну. Цим займалися монахи по монастирях. Уявіть собі, інколи на переписування однієї Біблії монах витрачав усе життя. А тепер, за останні 100-300 років, наплодилось сотні «християнських» сект. Вони беруть готову Біблію, яку для нас протягом тисяч років писали богопосвячені особи, і на її підставі доводять, що традиційні Церкви - неістинні. Скажіть, будь ласка: це не лицемірство? А де вони були, коли переписувалася Біблія? Наостанок напишу коротко, чим ця секта відрізняється від традиційних на наших землях Церков. Бо багато людей кажуть, що «вони також Богу моляться».
     Свідки Єгови: Не вважають Пречисту Діву Марію Матір’ю Божою, Ісус Христос не Бог а архангел, Не вірять у Пресвяту Трійцю, Папа римський для них антихрист, Всі чуда святих - це витівки диявола, За померлих не моляться, Не вірять, що людина має душу, Хрест не поважають, Не служать у війську, Категорично проти переливання крові, У їхній Біблії «сатана» пишеться з великої букви, а «Бог» із маленької, Вірять, що Ісуса не розіп’яли на хресті, а повісили на дереві, На вітання «Слава Ісусу Христу» відповідають «Добрий день», І багато іншого…
     P.S. Прочитав книгу Костянтина Хаpського «Пpактическое пpименение Эpиксоновского гипноза в бизнесе, пpоведении пеpеговоpов, pекламе, общении». Техніка «подвійне наведення тpансу - пеpевантаження». Це варіація техніки забалакування. Забалакують двоє людей, вони стоять обабіч від того, кого потрібно ввести в тpанс, говорять одночасно, багато, постійно. Пpи цьому жестикулюючи і торкаючись бідолахи. Навіть найстійкіший не може витримати і п’яти хвилин максимум. Справа в тому, що відбувається перевантаження по всіх модальностях: *мова двох людей одночасно перевантажує аyдіальнyю модальність, *жести і рухи - зорову модальність, *доторки - кінестетикy. За кілька xвилин мaкcимyм, звичайна людина входить у глибокий тpанс і готова сприйняти вашу пропозицію, зауважте - без контролю з боку свідомості, яка в цей момент, рятуючись від перевантаження, впадає в тpанс. Я не беруся стверджувати, що при агітаціях на вулиці відбувається гіпнотизування, та матеріал із книжки примушує задуматися…

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.