Tuesday, July 22, 2014

Путін порушив три заповіді

Голова УПЦ КП, Філарет, у зверненні з приводу російської анексії Криму заявив, що
президент Володимир Путін публічно порушив три заповіді Божі. За його словами, ідеться про заповіді "не кради; не говори неправдивого свідчення на ближнього твого; не бажай дому ближнього твого... (і) нічого, що у ближнього твого", наведені у старозавітній книзі "Вихід".
"Наслідком збройної агресії російської влади проти України також вже стало кровопролиття – вбивство сепаратистами українського активіста у Донецьку, вбивство кримського татарина та українського військовослужбовця у Криму", - наголосив патріарх. За його словами, покликання Церкви – свідчити про правду. "Тому необхідно дати моральну оцінку анексії, чи краще сказати - аншлюсу Криму, напередодні здійсненого Російською Федерацією". Він також нагадав про безчинства у Криму, про тиск на сім'ї українських військових та викрадення активістів. "У виступі 18 березня в Кремлі президент Росії Володимир Путін використав засіб диявола – змішав правду з неправдою. Переконаний, що напівправда, яку з вуст глави російської держави чув весь світ, гірша за відверту неправду – як схована в їжу отрута є більш небезпечною, ніж отрута явна", - йдеться у зверненні. Філарет також закликав українців єднатися, а світ дати відсіч російському агресору.

Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ наголосив, що сьогодні, в такий важкий для України період, Українська Греко-Католицька Церква докладає всіх зусиль для єднання українців у світі для виступу на підтримку їхньої історичної Батьківщини і досягнення широкої міжнародної солідарності з Україною. Жахлива звістка надійшла зі Сходу України, де терористи збили літак Боінг 777 малайзійської авіакомпанії з 298 особами на борту. До сотень жертв військової агресії проти України долучилися невинні життя громадян інших народів світу, зокрема і Вашої країни. Ця трагедія вкотре показала, що зло, яке впродовж останніх місяців роздирає тіло нашого народу, несе реальну загрозу миру й безпеці в усьому світі. Пройняті великим болем із приводу цього злочину, висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих, запевняючи про наші молитви і близькість із ними в їхньому горі, яке стало й нашим горем. «Всемилостивий Господи, прийми у свої обійми душі невинно убієнних, посели їх в оселях праведних, сподоби їх вічного миру і блаженства!». Уся наша Церква молиться за вічний спочинок невинно убієнних. Залишаємося в молитовній єдності з родинами загиблих та всіма страждаючими з приводу цієї трагедії. Закликаємо всю міжнародну спільноту зробити все можливе для припинення збройної агресії проти України, відновлення миру та недопущення подібної трагедії в майбутньому. Просімо у Всемилостивого Бога дару тривалого миру для України і цілого світу.

Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, помолився перед посольством Нідерландів у Києві за упокій загиблих у збитому терористами Боїнгу 777. Владика Богдан сказав, що прийшов висловити співчуття і молитовну близькість родинам загиблих. «Немає чужого горя, − наголосив він в одному з коментарів, − кожне горе, де б воно не трапилося, є спільним горем нас усіх. І це спонукає нас до солідарності та молитви за страждаючих». Водночас цей злочин, на думку Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, вкотре показує, що агресія проти України несе загрозу не лише безпосередньо українській державності та українському народові, − вона загрожує миру і безпеці в цілому світі. У коментарі нідерландському телебаченню владика Богдан висловив думку, що якби раніше не було допущено ескалації агресії проти України у східних регіонах, то, напевно, не дійшло б до цього жахливого вчорашнього злочину терористів проти мирних людей різних національностей. Тому єпископ ще раз закликав міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб якнайшвидше відновити мир в Україні, бо «кожен день військової агресії несе зі собою нові невинні жертви».

Прес-центр Ватикану оприлюднив повідомлення, в якому сказано, що Святіший Отець Франциск із глибоким смутком сприйняв повідомлення про катастрофу літака «Малайзійських авіаліній» у східному регіоні України. Папа молиться за численні жертви цієї катастрофи та їхні родини, водночас вкотре закликаючи сторони конфлікту до миру та зусиль, спрямованих на пошук вирішення проблем через діалог, щоб уникнути подальших невинних людських жертв. Серед жертв катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» є також католицька монахиня Філомена Тієран із Згромадження Сестер Найсвятішого Серця Ісусового, вчителька дівочої школи в Сіднеї, яка поверталася з духовних вправ – реколекцій у Франції.

Арештована у Росії українська військова льотчиця Надія Савченко відповіла на лист Президента Петра Порошенка і передала свій лист через адвокатів. "Я-то витримаю! А Вас я щиро прошу допомогти Україні. Хочу вірити в те, що у Вас все вийде краще, ніж у попередників, і на нашій землі настануть мир і процвітання". Напередодні українському консулу вдалося зустрітися з льотчицею, яка перебуває у СІЗО в Воронежі. У червні вона потрапила у полон проросійських бойовиків на Донбасі. 8 липня стало відомо, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії, де її звинуватили у пособництві вбивства російських журналістів.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття главам держав, громадяни яких загинули внаслідок аварії малайзійського Боїнга-777 на сході України.

Трагедія із малазійським лайнером "Боїнг-777" Malaysia Airlines - міжнародний злочин, за який винні мають відповісти у Міжнародному трибуналі. Про це в п'ятницю, 18 липня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс-Україна. "Вчорашня жахлива трагедія вносить корективи в наше життя. Догралися росіяни. Міжнародний злочин, за який в Гаазі потрібно сидіти під Міжнародним трибуналом", - заявив він."Там місця багато, всіх можна розмістити", - сказав прем'єр-міністр, відкриваючи нараду з питань диверсифікації ринків збуту і джерел поставок промислової продукції в п'ятницю в Києві. Яценюк переконаний, що Росія повинна усвідомити свою відповідальність за падіння авіалайнера, оскільки підтримує бойовиків, які здійснили атаку на Боїнг-777." Росія, яка фінансує і підтримує цих злочинців, врешті-решт, повинна усвідомити свою відповідальність за те, що цими бандитами скоєно міжнародний злочин проти людства", - заявив прем'єр-міністр, відкриваючи селекторну нараду з керівництвом областей у п'ятницю в Києві.При цьому глава українського уряду підкреслив, що трагедія з малазійським авіалайнером засвідчила, що ті, хто вчинили атаку на літак - "це міжнародні злочинці, які повинні понести відповідальність і постати перед судом".

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 пасажирів, із яких 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України. За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.