Thursday, January 29, 2015

«Передайте тим, хто на передовій захищає нашу Україну, що ми рано, вдень і вночі за них молимося…»

Глава УГКЦ до волонтерів та капеланів…

Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ, поблагословив у Києві поряд із Патріаршим собором Воскресіння Христового волонтерів та капеланів, які повезли необхідні для військовослужбоців речі в зону АТО. Серед них теплі речі (форма), берци, продукти тощо. Крім цього, військовослужбовців Доброю Новиною звеселятиме театр «Притча», учасники якого також вирушили в зону АТО. «Передайте тим, хто на передовій захищає нашу Україну, що ми рано, вдень і вночі за них молимося. Молитва УГКЦ, зокрема тут у Києві, відбувається безперервно. Також передайте вітання нашим капеланам, які душпастирюють там. А вам бажаю щасливої дороги й успішного сповнення місії. Усім волонтерам, які зібрали кошти та закупили необхідні речі, велике спасибі», - звернувся до волонтерів Глава Церкви. Як відомо, речі закупив Департамент у справах душпастирства силових структур Патріаршої курії УГКЦ за допомогою волонтерів Києва і поодиноких жертводавців.
     В імені Божому рішуче засуджую терористичний акт біля м. Волновахи, внаслідок якого було вбито 12 мирних жителів, серед них жінок і дітей. Поранено 16 осіб. «З усією рішучістю я засуджую тих терористів, які вчинили цей Каїновий гріх. Бо сьогодні кров цих безневинних жертв взиває до Бога. В імені Божому я засуджую усіх тих, які вклали зброю в руки цих злочинців і керували їхньою вбивчою рукою», - наголосив Глава УГКЦ. Блаженніший Святослав звернувся до всієї світової громадськості, державних, політичних і релігійних лідерів із закликом об’єднатися з Україною в боротьбі проти тероризму. «Подібно, як минулого тижня весь світ об’єднався із французьким народом, засуджуючи вбивства в Парижі, сьогодні ми просимо про таку саму солідарність із болем, із горем українського народу», - зазначив Предстоятель. «Прошу всіх людей доброї волі зробити все для того, щоб зупинити вбивчу руку, яка сьогодні проливає кров в Україні», - закликав Глава Церкви.
     «Із великим болем я довідався про страшну новину щодо терористичних актів у Франції. Від імені всіх вірних і єпископів Української Греко-Католицької Церкви я хочу молитовно приєднатися до страждання засмучених горем родин і смутку всіх сестер і братів нашого любого французького народу», – написав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у листі-співчутті до Його Високопреосвященства монсеньора Жоржа Понт’є, Архиєпископа Марселя, Голови Єпископської конференції Франції. Глава УГКЦ відзначив, що після Революції гідності Україна також переживає період тероризму, принесений в нашу мирну країну ідеологією вторгнення і панування іншої країни, яка не сприймає нашої свободи політичних і релігійних виборів. Будучи християнами, ми ніколи не зможемо погодитися ані на поодинокий тероризм, ані на тероризм якоїсь держави. «Суворо засуджуючи цей жахливий акт, я хочу запевнити Вас, Ваше Високопреосвященство, у християнській солідарності й моральній підтримці з боку наших вірних у ці дуже важкі моменти, які переживають наші брати і сестри у Франції», – зазначається в листі-співчутті.                      

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.